ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ


(Відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 No 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному
державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських
формувань, його категорія:Хмельницький заклад дошкільної освіти №32 «Росинка» Хмельницької міської ради Хмельницької області, Україна, 29000, Хмельницька обл., місто Хмельницький, вулиця Зарічанська 12/1, ЄДРПОУ 26514972 , юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади;

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): код ДК 021:2015 — 03220000-9 «Овочі, фрукти та горіхи» (Морква, цибуля, капуста, буряк, помідори, огірки, яблука, банани, апельсини, мандарини, лимон, сливи).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-06-30-000522-a.               

4.  Розмір бюджетного призначення щодо предмета закупівлі визначено відповідно до кошторису на 2023 рік від 04.01.2023р.

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена з врахуванням Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 “Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі”, а саме: методом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро» тощо та наявної потреби закладу.

5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 133 600,00 грн без ПДВ.

6.Процедура закупівлі: відкриті торги.

7. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісніхарактеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника, а саме:

№ з/пНайменування товарудеталізований код ДК 021:2015Технічні та якісні характеристикиК-ть, кгКраїна походження (виробництва) При заповненні учасником даної колонки, обов’язково мають вказуватися  відомості про країну походження (виробництва) товару
1Цибуля03221113-1 — ЦибуляЦибуля має бути свіжою, не кормових сортів. Цибуля має бути вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Цибулини мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО.280 
2Морква03221112-4 — МоркваМає бути свіжою, не кормових сортів. Морква має бути вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Коренеплоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО.Товар повинен бути упакований у сітки.250 
3Капуста03221410-3 — Капуста качаннаПершого ґатунку, з щільною головкою, повинні бути свіжі, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх домішок.  550 
4Буряк    03221111-7 — БурякБуряк має бути свіжим, не кормових сортів. Буряк має бути вирощений в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Коренеплоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО250   
5Помідори03221240-0 — ПомідориМають бути свіжими, не кормових сортів. Помідори мають бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Плоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО.150 
6Огірки03221270-9 — ОгіркиМають бути свіжими, не кормових сортів. Огірки мають бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Плоди мають бути цілими, здоровими, сухими, чистими. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО150 
7Яблука03222321-9 — ЯблукаЯблука (свіжі ) повинні  бути – вітчизняного виробника. Колір відповідно до сорту, без сторонніх запахів, присмаків, достиглі, солодкі, без пошкоджень шкідниками і захворювань600 
8Банани03222111-4 – БананиПовинні бути свіжі, без ознак гнилі, десертні стиглі, клас екстра або 1-й, повинні бути жовтого кольору з незначними залишками зелені на кінцях, без механічних пошкоджень, без сторонніх присмаків та запахів, без зайвої кількості вологи.  М’якоть щільна, шкірка легко від неї відділяється. Довжина середня.200 
9Апельсини03222220-1 — АпельсиниАпельсини мають бути свіжі, чисті, не в`ялі, достатньо зрілі, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Без перевищеннявмістухімічнихречовин. Запах та смак притаманнийсвіжим фруктам, без стороннього запаху та присмаку. Забарвленнявідсвітло-оранжевого до оранжевого. Пакування: картонні ящики/ коробки вагою не більше 20 кг; Товар не повинен містити ГМО.150 
10Мандарини03222240-7 — МандариниРозміри для сортів з округлою формою плода (по найбільшому поперечному діаметру) не менше 50 мм.  Колір: чітко виражений (помаранчевий, жовтий), властивий кольору плодів. Смак: чистий без стороннього присмаку. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань, цвілі, гнилі.150 
11Лимон03222210-8 — Лимониповинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ознак гнилі, І і ІІ категорії.100 
12Сливи03222334-3— СливиСлива має бути свіжою,зрілою,здоровою,чистою, відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Відповідно до ГОСТ,ДСТУ,ТУ та інших документів,що діють на території України. Без ГМО. Запах і смак-властиві сливі без стороннього запаху та смаку. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.200 

Вимоги до предмета закупівлі:

1.  Товар має відповідати вимогам Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року № 771/97-ВР  (зі  змінами), а також підтверджуватися документами про якість товару, передбаченими законодавством України. Постачатись в непошкодженій упаковці та мати сертифікати якості або інші документи, що підтверджують якість товару, на кожну партію, оформлені відповідно до вимог законодавства України. на виконання вимог статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Учасник — виробник повинен надати у складі тендерної пропозиції копію експлуатаційного дозволу на здійснення діяльності, пов’язаної з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Учасники, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані надати у складі тендерної пропозиції підтвердження реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів з посиланням на особистий реєстраційний номер у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

2. Ціна за одиницю товару, що надана в складі цінової пропозиції не повинна перевищувати середньостатистичну вартість товару встановлену Державною службою статистики України на дату електронних торгів. Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

3.Термін придатності Товару на момент поставки повинен бути не менше 80% від основного терміну придатності згідно технічних умов на виробництві. При виявленні Замовником дефектів, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару, Постачальник повинен замінити товар в асортименті та кількості, вказаній в заявці Замовника в найкоротші терміни.

4.Умови поставки товарів: спеціальним автотранспортом Учасника для перевезення вищезазначених товарів. Транспортування здійснюється з дотриманням вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.Водій транспорту, а також особи, що супроводжують товар (продукти харчування) у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів. Доставка товару та розвантаження: здійснюється за рахунок Постачальника.

5. Строк поставки товарів: до 31 грудня 2023 р, невеликими партіями за потребою, не пізніше 1-го робочого дня з дня отримання заявки відЗамовника (засобами телефонного зв’язку, шляхом листування, по електроннійпошті)

6. Переможець оплачує усі витрати, пов’язані з пересилкою документів ( договір, рахунок, накладні,витрати по доставці товару і т.п.)

7. При поставці товару копії супровідних документів надаються на кожну партію товару.

Для підтвердження відповідності пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником,  учасник (постачальник) повинен під час поставки товару надати копії документів, завірені підписом та печаткою, про  якість продукції (сертифікати/декларації відповідності/якості, що підтверджують якість товару), в яких зазначені всі показники стосовно відповідності товару критеріям документації торгів, встановлені діючим законодавством на запропоновану продукцію.

8. Маркування, зазначення інформації про товар здійснюється з дотриманням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» від 06.12.2018 №2639-VIII.

9. Учасник подає копію чинного договору про послуги з дезінфекції автотранспортних засобів.

10. Учасник у складі своєї пропозиції подає гарантійний лист (надається на бланку, завірений підписом уповноваженої особи) щодо можливості постачання товару та надання копій документів про  якість продукції до закладу у випадку перемоги.

11.Замовник має право перевірити якість товару за кошти постачальника. Перевірка буде здійснюватись замовником вибірково з будь-якої поставленої партії товару в незалежній сертифікованій лабораторії, визначеній замовником. Постачальник зобов’язується здійснити оплату за проведення лабораторією дослідження зразків товару протягом трьох робочих днів з моменту надання йому документів для такої оплати будь-яким засобом зв’язку (поштою, факсом, електронною поштою тощо) у випадку, якщо висновком незалежної організації був підтверджений факт невідповідності поставленого товару умовам договору, всі витрати, пов`язані із залученням представника незалежної організації, покладаються на постачальника. На підтвердження даної вимоги учасник у складі тендерної пропозиції надає гарантійний лист.

12. Надати сканований оригінал діючого на момент розкриття пропозиції сертифікату на систему управління якістю  відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015,IDT), що виданий на ім’я Учасника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України в сфері якого повинен бути (ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010), що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, в підтвердження чого в складі пропозиції надається сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації, при цьому даний атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності.

13. Надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015,IDT),  не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі — не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації сертифікату ДСТУ ISO 9001:2018 (ISO 9001:2015,IDT) пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту).

14. Надати сканований оригінал діючого на момент розкриття пропозиції сертифікату на систему екологічного управління  відповідно до вимог ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO14001:2015,IDT), що виданий на ім’я Учасника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України в сфері якого повинен бути (ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010), що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, в підтвердження чого в складі пропозиції надається сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації, при цьому даний атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності.

15. Надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015,IDT),  не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі — не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації сертифікату ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015,IDT) пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту )

16. Надати сканований оригінал діючого на момент розкриття пропозиції сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)  відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018,IDT), що виданий на ім’я Учасника. Сертифікат повинен бути виданий органом з сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України в сфері якого повинен бути (ДКПП-ДК 016:2010 або КВЕД-ДК 009:2010), що охоплює код 47.00 Роздрібна торгівля, в підтвердження чого в складі пропозиції надається сканований оригінал атестату про акредитацію органу з сертифікації, при цьому даний атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності.

17. Надати копію звіту про аудит або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, складеного органом стандартизації, метрології та сертифікації або іншим акредитованим органом по сертифікації (якщо дата реєстрації сертифікату вимог ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018,IDT),  не пізніше, ніж один рік від дати складання звіту, або копія звіту про наглядовий аудит/технічний нагляд або інший документ, що підтверджує проведення аудиту, дата затвердження якого в органах стандартизації та сертифікації або іншому акредитованому органі — не пізніше, ніж за один рік від дати розкриття пропозицій (якщо дата реєстрації  сертифікату ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018,IDT) пізніше, ніж один рік від дати складання звіту або інший документ, що підтверджує проведення аудиту).

18. Сертифікати мають бути виданий органом з сертифікації, що входить до переліку органів з сертифікації акредитованих НААУ, на відповідність вимогам ДСТУ EN ISO/IEC 17021:1……

19. Учасник подає не менше двох актів Держпродспоживслужби про результати проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти,  відповідні акти повинні підтверджувати періодичність проведення заходів державного контролю та бути видані у 2021 та 2022 році. У разі якщо учасник процедури закупівлі почав здійснювати господарську діяльність лише у 2022 році відповідний акт надається лише за 2022 рік.

20. Учасник подає у складі своєї пропозиції свідоцтво/атестат/сертифікат про калібрування, видане на прилад вимірювання нітратів, видане органом із калібрування виданий на ім’я Учасника. Свідоцтво/атестат/сертифікат про калібрування мають бути виданий органом з сертифікації, що входить до переліку органів з сертифікації акредитованих НААУ. А також атестат про акредитацію органу із калібрування на відповідність вимогам ДСТУ EN ISO/IEC 17025:20…

У разі якщо у тендерній документації міститься посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника- читати «або еквівалент».